Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-09@07:01:58 GMT

حکم جواب دادن سلام در نماز از نظر مراجع تقلید

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۳۴۳۴۶

صراط: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و همچنین بزرگان و امامان معصوم (ع) بسیار به «سلام کردن» و واجب دانستن جواب «سلام» سفارش شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، رسول اکرم (ص) فرمودند: «بخیل کسى است که از سلام کردن دریغ مى‌‏کند». بنابر این، آنچه در روایات آمده‌است که پیامبر اسلام (ص) همواره در «سلام کردن» از دیگران پیشی می‌گرفتند و هیچ‌گاه کسی نتوانست در سلام کردن بر آن حضرت سبقت بگیرد، امر عجیبی نیست؛ زیرا آن حضرت به حقانیت اسلام و احکام این دین الاهی یقین کامل و فوق العاده داشتند و در مقابل دستورات خداوند متعال مطیع محض بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر ایشان اسوه و الگوی مسلمانان بودند، و به آنچه می‌فرمودند: خود عمل می‌کردند و با عنایت به این که با عمل خود مردم را به رعایت دستورات اسلام دعوت می‌کردند تا جامعه اسلامی از نتایج آن بهرمند شود. در سایه همین دستورات بود که دوستی و محبت بین مسلمانان رواج یافت.

به اهمیت سلام کردن بارها اشاره شده است، اما با مطرح کردن این سوال که آیا جواب دادن سلام در هنگام اقامه نماز واجب است یا خیر؟ نظر مراجع تقلید را در متن زیر مشاهده کنید.

مقام معظم رهبری: اگر شخصی به گروهی سلام کند و بگوید: «السلام علیکم جمیعاً»، و یکی از آنان مشغول نماز باشد، آیا بر او هم جواب سلام واجب است، حتی اگر دیگران جواب سلام را داده باشند؟

ج: اگر کس دیگرى جواب آن را بدهد، نماز گزار اقدام به جواب گفتن نکند.

آیات عظام گلپایگانی، اراکی، صافی: باید همان طور که او سلام کرده جواب دهد مثلًا اگر گفته «سلام ٌ. علیکم» در جواب بگوید «سلام ٌ. علیکُم»، ولی در جواب «علیکم السّلام» (آیت الله اراکی: بنا بر احتیاط واجب) باید بگوید «سلام ٌ. علیکم».

آیت الله سیستانی: باید جواب دهد، ولی جواب باید مثل سلام باشد یعنی نباید بر اصل سلام اضافه داشته باشد مثلًا نباید در جواب بگوید «سلام ٌ. علیکم و رحمه اللّه و برکاته» بلکه بنا بر احتیاط لازم نباید لفظ «علیکم» یا «علیک» را بر لفظ سلام در جواب مقدّم بدارد اگر آن کسی که سلام کرده این چنین نکرده باشد؛ بلکه احتیاط مستحب ّ. آن است که جواب کاملًا همان طور که او سلام کرده، باشد مثلًا اگر گفته «سلام ٌ. علیکم» در جواب بگوید «سلام ٌ. علیکم» و اگر گفته «السّلام علیکم» بگوید «السّلام علیکم» و اگر گفته «سلام ٌ. علیک» بگوید «سلام ٌ. علیک»، ولی در جواب «علیکم السّلام» می‌تواند «علیکم السّلام» یا «السّلام علیکم» یا «سلام علیکم» بگوید.

آیت الله مکارم شیرازی: جواب او واجب است، امّا جواب باید مانند سلام باشد مثلًا اگر گفت: «السّلام علیک» در جواب بگوید «السّلام علیک» و اگر بگوید «سلام علیکم» در جواب بگوید «سلام ٌ. علیکم» حتّی اگر بگوید «سلام» در جواب باید بگوید «سلام».

آیت الله بهجت: باید مثل سلام او جواب بدهد؛ بنا بر این اگر گفت: «سلام ٌ. علیکم»، جواب بگوید: «سلام ٌ. علیکم» و اگر گفت: «السّلام علیک»، باید در جواب بگوید: «السّلام علیک».

مسأله ۱۱۳۸ انسان باید جواب سلام را چه در نماز یا در غیر نماز فوراً بگوید و اگرعمداً یا از روی فراموشی جواب سلام را به قدری طول دهد، که اگر جواب بگوید جواب آن سلام حساب نشود، چنانچه در نماز باشد نباید جواب بدهد و اگر در نماز نباشد، جواب دادن واجب نیست.

آیت الله مکارم شیرازی : مسأله در غیر نماز هم جواب سلام واجب، امّا سلام کردن مستحب ّ. است و باید جواب را طوری بگوید که جواب سلام محسوب شود، یعنی اگر زیاد فاصله بیندازد که جواب محسوب نشود کار حرامی کرده و جواب دادن واجب نیست.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۴۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه برنامه‌های روز اول دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س)

ویژه برنامه‌های روز اول دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س) اعلام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، ویژه برنامه‌های دهه کرامت در استان قم و حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها از فردا پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه 1403 آغاز می‌شود.

برنامه‌های روز اول دهه کرامت‌ در حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها به شرح زیر است:

آیین خطبه خوانی خادمان و زائران:

حرم مطهر بانوی کرامت (شبستان امام خمینی ره)
مجری: آقای مهدی کلانترزاده
قاری: آقای مهدی فروغی
سخنران: حجةالاسلام ‌والمسلمین  محمدی گلپایگانی مسؤل دفتر مقام معظم رهبری 
شاعر : مجید تال
قرائت خطبه: عباس حیدرزاده
ساعت 7:30 صبح

مراسم استقبال از رئیس جمهور:

حرم مطهر بانوی کرامت
مجری: حسن اسدالهی
قاری: گروه هم خوانی
شاعر : سرود کریمه
مداح سید رضا تحویلدار
سرود گروه دختران
شاعر احمدعلوی
مداح: عباس حیدرزاده
ساعت 10 صبح

اجتماع دختران هلال احمر:

حرم مطهر بانوی کرامت (شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها)
مجری: علی امیدواریان 
سخنران: حجةالاسلام و المسلمین مؤمنی 
شاعر:  صابر خراسانی 
مداح :  شالبافان
 ساعت 16

آیین نقاره زنی شب میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
حرم مطهر بانوی کرامت (صحن امام رضا علیه السلام)
ساعت 18:45

جشن شب میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها 
حرم مطهر بانوی کرامت (شبستان امام خمینی ره)
سخنران: حجت الاسلام و المسلمین عالی
مولودی خوانی: سید مجید بنی فاطمه 
دعای کمیل: سید مهدی میرداماد 
(شب میلاد) - بعد از نماز عشاء

جشن میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ویژه عرب زبانان
حرم مطهر بانوی کرامت (صحن پیامبر اعظم)
(شب میلاد) – ساعت20

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرندگان چگونه و چرا با خود و انسان‌ ها سخن می گویند؟
  • «جشن و محفل قرآنی ستاره ها» در قم برگزار می شود
  • حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها نقش جدی در جریان زیارت داشتند
  • ویژه برنامه‌های روز اول دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س)
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • دستگیری قاتل ۳ عضو یک خانواده در مریوان
  • کشف ۲۷ فقره سرقت در سنندج
  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!
  • ۴۸ محکوم متواری در فلاورجان دستگیر شدند
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید